web analytics
Ajuta-i sa creasca!

Ajută-i să crească! #17: Andrei Pandel, FC Brașov. ”Tată, mamă, azi am luat primii bani din fotbal. Aș vrea să îi luați voi”

Într-un decor neschimbat de pe vremea în care Brașovul avea fotbal în lumea mare ne-am întâlnit cu Andrei. Lângă gardul unui stadion încuiat pe care copiii intră folosindu-se de un spațiu de sub o ușă metalică. E înfofolit și e tot un zâmbet, a aflat de la antrenorul lui că am venit cu niște cadouri de la oameni și de la Alexandru Chipciu. E născut pe 4 februarie 2005 și joacă la FC Brașov. E fundaș dreapta, dar mai joacă și central. ”Îmi place foarte mult de Gabi Tamaș. Bine, știu că el are niște probleme în afara terenului, dar mie tot îmi place de el că e fotbalist bun tare”, ne spune Andrei.

Are programul normal al unui puști de vârsta lui. ”Am școală dimineață, iar după fug acasă să mănânc pentru că mai târziu am fotbal. După antrenamente mă întorc la teme. Ca să ajungi fotbalist trebuie în primul rând să ai talent, e normal. Apoi trebuie să fii serios”. El e, așa ne spune. ”Timp liber? Am timp liber, dar numai sâmbăta și duminica. Atunci mai ies pe afară cu prietenii, mai tragem câte un fotbal în spatele blocului”. Ca pe vremuri, frumos!

Andrei Pandel, FC Brașov / foto: Mihai Birău

E și el ”victima” lipsei terenurilor cu gazon natural din România și e unul dintre copiii care își dau seama de dezavantajele terenului sintetic. ”Jucăm și pe sintetic, dar și pe iarbă. M-am obișnuit pe sintetic, dar simt că mă dor călcâiele când trecem de la iarbă naturală la iarbă artificială”. Planurile sunt, cum altfel, să ajungă fotbalist mare și să câștige bani. Și vrea să câștige bani pentru că are un plan concret: ”Cu primii bani mă duc la părinți și le zic: <Tată, mamă, azi am luat niște bani de la fotbal. Aș vrea să îi luați voi>”.

Mulțumită vouă, cei care ați contribuit la campania ”Ajută-i să crească!”, dar și mulțumită contribuțiilor lui Alex Chipciu, Andrei Pandel a primit o pereche de ghete, o minge de fotbal, un echipament complet și o bluză de trening.

Andrei Pandel, FC Brașov / foto: Mihai Birău


AJUTĂ-I SĂ CREASCĂ!

Continuăm campania prin care vrem să ajungem la 100 de tineri fotbaliști fără posibilități financiare, așa că apreciem ajutorul tuturor. Puteți contribui cu bani sau cu echipament sportiv astfel:

  • RO23INGB0000999902853364 – în LEI
  • RO92INGB0000999901128432 – în EURO

Conturile sunt pe numele Cristian Scutariu, la ING Bank
Dacă vreți să trimiteți ghete, mingi sau orice alt echipament sportiv, puteți să o faceți pe adresa: str. Nerva Traian 3, etaj 1, sector 3, pentru Cristian Scutariu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.