web analytics
Ajuta-i sa creasca!

Ajută-i să crească! #15: Paul Haj, Unirea Alba Iulia. ”E rău că în fotbal depinde totul de bani, mă afectează lucrul ăsta”

Campania noastră merge înainte, în ciuda problemelor pe care le tot întâmpinăm. Și a mers la Alba Iulia, acolo unde ne-am întâlnit cu un fotbalist foarte talentat, un puști care ne-a uimit cu simțul realității și cu felul în care vede lucrurile. Îl cheamă Paul Haj, are 14 ani, și este căpitanul grupei sale de la Unirea Alba Iulia. ”Sunt născut pe 13 septembrie 2003, joc la Unirea pe postul de mijlocaș central, stânga sau dreapta câteodată”, ne spune tremurând de frig. Ne-am întâlnit pe lângă Cetate, într-un parc, într-o zi extraordinar de geroasă.

Paul Haj, Unirea Alba Iulia

Paul s-a scuzat de la școală pentru câteva minute și a stat de vorbă cu noi. ”Poți să ajungi fotbalist mare și dacă nu ești din București. Sau din Cluj. Dar îi mai greu”. Dacă ați văzut interviuri cu Nicușor Stanciu, ei bine, fix același ton îl are și Paul. E de la zonă, pare că gândește cu atenție fiecare cuvânt înainte să îl scoată pe gură. ”Am avut intenția să plec de aici la un moment dat. Am fost în Spania la un neam de-al meu și am jucat un pic pe acolo, am făcut un fel de juniorat”, ne mai zice. Îi place de Ronaldo și de Messi, îi place de al lui Nicu Stanciu și, surprinzător, de: ”Bourceanu. Pe el îl urmăresc cel mai mult pentru că e mijlocaș central, e postul meu de bază și mă uitam să învăț lucruri de la el”.

Apoi urmează partea chinuitoare, partea de care niciun copil, niciun tânăr fotbalist aflat la început de drum nu ar trebui să se lovească. Dar Paul e lucid, își freacă un pic mâinile și mă lovește în moalele capului. ”Cel mai greu lucru cu fotbalul ăsta? Cel mai greu e că depinde totul de bani. E o tragedie pe la cluburi, nu sunt bani, dispar echipe. Și pe mine mă afectează lucrul ăsta, avem probleme la Unirea. Antrenorii sunt neplătiți, neplătiți cu lunile, dar vin în continuare la antrenamente. Ne mai zic și nouă că nu primesc bani, dar nu ne-au cerut niciodată nimic. Nu așa trebuie să fie lucrurile”. Șah mat!

Paul Haj e un tânăr de viitor, motiv pentru care va juca fotbal de acum înainte cu ghetele Nike ale lui Nicolae Stanciu. Le-a primit, a primit și o minge, i-au plăcut, și nu ar deranja pe nimeni ca Paul să plece de la Unirea și să ajungă cel puțin unde a ajuns binefăcătorul său.


AJUTĂ-I SĂ CREASCĂ!

Continuăm campania prin care vrem să ajungem la 100 de tineri fotbaliști fără posibilități financiare, așa că apreciem ajutorul tuturor. Puteți contribui cu bani sau cu echipament sportiv astfel:

  • RO23INGB0000999902853364 – în LEI
  • RO92INGB0000999901128432 – în EURO

Conturile sunt pe numele Cristian Scutariu, la ING Bank
Dacă vreți să trimiteți ghete, mingi sau orice alt echipament sportiv, puteți să o faceți pe adresa: str. Nerva Traian 3, etaj 1, sector 3, pentru Cristian Scutariu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.