web analytics
Ajuta-i sa creasca!

Ajută-i să crească! #13: Ștefan Cană, LPS Iași. ”Trebuie să ajung departe dacă tot am plecat de acasă”

O poveste se tot repetă, în special în cazul tinerilor fotbaliști din zona Moldovei. Cei mai mulți sunt plecați de acasă și fac sport, fotbal în cazul nostru, în cadrul liceelor cu program sportiv, acolo unde au parte de cazare, masă și condiții de pregătire. Este și cazul lui Ștefan Cană, un băiat născut pe 7 august 2000 care joacă fundaș central la LPS Iași.

E născut și crescut în Heci, comuna Lespezi. ”Vin dintr-un sat de pe lângă Pașcani, am venit la liceu și trebuie să îmi găsesc o echipă până când voi termina clasa a 12-a”, spune Ștefan. ”Acum stau la căminul liceului și merg la școală și antrenamente de luni până vineri. Sâmbătă am meci și, de cele mai multe ori, după meci mă duc acasă la Heci. Stau doar duminica acolo, până seara, apoi revin în Iași”. Planuri de viitor? E destul de simplu, nu-s multe variante: ”Vreau să ajung cât mai departe dacă tot am plecat de acasă”.

Îi dăm o pereche de ghete cu crampoane pentru iarbă și constatăm, din nou, o problemă des întâlnită la juniorii din România. ”Ne-am obișnuit mai mult pe sintetic, e mai greu pe iarbă acum pentru noi. Problema de pe sintetic, în special pentru fundași, e că ne julim foarte tare. Dar m-am obișnuit”, spune fotbalistul care îl are drept model pe Sergio Ramos. Dintre ai noștri îl admiră, fotbalistic, pe Dragoș Grigore.

Ștefan Cană, LPS Iași / foto: Mihai Birău

2 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.