web analytics
Ajuta-i sa creasca!

Ajută-i să crească! #12: Mihai Moroșanu, LPS Neamț. ”A strâns bani câteva luni ca să își ia o pereche de ghete”

Sistemul de ”descoperire” funcționează bine în cadrul campaniei noastre. Avem, de cele mai multe ori, discuții cu mai mulți ”factori locali” atunci când încercăm să vedem ce tineri fotbaliști se încadrează în condițiile cu care am pornit ”Ajută-i să crească!”. Vorbim cu jurnaliști locali, cu antrenori, cu părinți, cu colegi până ne convingem că puștii la care mergem cu echipament chiar au nevoie de ajutorul nostru. Este și cazul lui Mihai Moroșanu, un puști născut pe 2 octombrie 2002 care joacă fundaș dreapta și fundaș central dreapta la LPS Neamț.

Ne vorbește unul dintre antrenorii de la LPS, Constantin Pancu: ”Moroșanu e un copil foarte talentat cu posibilități foarte reduse acasă, n-are tată, dar e foarte serios! Mi-a fost recomandat de un coleg de la liceu. Știu despre el de ceva vreme, mi-a spus colegul ăsta că tot strângea bani, strângea, strângea, și după câteva luni a apărut cu o pereche de ghete de fotbal. Asta a vrut el, pentru asta a economisit amar de vreme”.

Ei bine, se pare că am venit la fix. Ghetele pentru care s-a străduit Mihai pot fi înlocuite acum cu unele Adidas, nou-nouțe! Le probează, îi vin perfect, apoi schimbăm două vorbe. ”Îmi plac Nicușor Stanciu și Cristi Tănase dintre români și, desigur, Ronaldo și Messi. Dintre cei care joacă pe postul meu îmi plac Dani Alves și Carvajal. Mă uit la fotbalul din străinătate cât de mult pot, mă ajută, îmi dezvolt cultura fotbalistică”.

Mihai Moroșanu, LPS Neamț / foto: Mihai Birău

Mihai Moroșanu, LPS Neamț / foto: Mihai Birău

 

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.