web analytics
Ajuta-i sa creasca!

Ajută-i să crească! #11: Alexandru Toderașcu, FC Brașov. ”Cum o să ajung fotbalist? Simplu! Nu voi fi arogant, voi munci!”

Copii veseli ca-n Brașov încă nu am întâlnit. Alexandru Toderașcu are 11 ani, e născut pe 12 iunie 2005 și joacă la FC Brașov. Ne-a așteptat alături de mama lui lângă stadionul pe care noi nu l-am nimerit din prima. Așa că am ajuns cu vreo jumătate de oră mai târziu decât stabilisem, dar statul în frig nu l-a demoralizat deloc. Un zâmbet tot!

Joacă atacant, dar și mijlocaș în spatele vârfului pe toate pozițiile și folosește piciorul drept. ”Modelul meu în fotbal e Messi, iar dintre români Nicușor Stanciu. De ce? Știe să paseze, să șuteze și să dribleze!”, ne spune. Pentru el, cadourile au venit grație contribuției voastre, dar și contribuției lui Alexandru Chipciu, fotbalist luat de la FC Brașov. Alexandru Toderașcu a primit ghete de fotbal, un echipament complet, o bluză de trening și o minge.

Alexandru Toderașcu, FC Brașov / foto: Mihai Birău

Alexandru Toderașcu, FC Brașov / foto: Mihai Birău

Zâmbind, Alex ne spune și ce program are: ”Mă țin și de școală. Mă trezesc, merg la școală, revin ca să mănânc, apoi plec la fotbal. Mă întorc noaptea de la fotbal, îmi fac temele și mă culc. Am puțin timp și de TV, mă mai uit la X-Factor”. În final, cheia succesului: ”Ca să ajung fotbalist trebuie să muncesc și să nu fiu arogant. Ronaldo e arogant, dar e și bun de tot”.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.