web analytics
Ajuta-i sa creasca!

Ajută-i să crească! #10: Alexandru Neculai. Din satul fără șosele asfaltate până în Brașov, zilnic, cu ”ia-mă, nene!”

Iarna nu-i tocmai ușoară pe strada Pădurii din Zizin. A nins, iar parcurgerea străzii pe care locuiește familia lui Neculai Alexandru e ușoară doar pentru căruțe. Și sunt din plin în zona aia, la vreo 20 de kilometri de Brașov. Alexandru ne-a așteptat în stradă și ne-a sunat când am trecut pe lângă el, fără să îl vedem. Are 14 ani, e născut pe 11 martie 2002, și joacă fotbal la ACS Kids Tâmpa.

Ne-a ferit de cei doi câini din curte și am intrat în casă pentru povești. ”Sunt mijlocaș dreapta, dar joc la fel cu ambele picioare. Îmi place mult fotbalul, îl iau foarte în serios, vreau să ajung să câștig bani”. Pentru ce? ”Pentru că trebuie să îmi ajut părinții și trebuie să ajut și alți copii săraci care nu pot juca tocmai din cauza asta”, ne spune. Se pare că avem în față un puști cu adevărat talentat. Puse bine sunt o mulțime de medalii și tot felul de alte trofee. ”Ăsta înalt e titlul de cel mai bun jucător într-un turneu din Antalya. Iau des astfel de premii și în România”.

Neculai Alexandru, ACS Kids Tâmpa / foto: Mihai Birău

Neculai Alexandru, ACS Kids Tâmpa / foto: Mihai Birău

Neculai Alexandru, ACS Kids Tâmpa / foto: Mihai Birău

Neculai Alexandru, ACS Kids Tâmpa / foto: Mihai Birău

Programul zilnic al lui Alexandru nu e tocmai ușor. Pleacă dimineață de acasă, din sat, până la Tărlungeni, acolo unde are școală. Se întoarce, mănâncă, apoi pleacă la fotbal. ”Iau ocazia de aici până în Brașov, la Gemeni. De acolo mă ridică domnul profesor și mă duce la antrenamente”. Pe cine admiră în fotbal? Nicio surpriză: ”Pe Messi și pe Ronaldo, iar dintre români pe Nicușor Stanciu și pe Denis Alibec”. Ghici ce, copile? Fix de la Denis Alibec am venit și noi cu un ajutor pentru tine.

Ieșim în curtea casei, lângă un trening cu Bayern Munchen pus la uscat pe sârmă, pentru poze. I-am dus lui Alexandru o pereche de ghete pentru teren sintetic și o alta cu crampoane pentru iarbă. I-am mai dat o minge, două perechi de jambiere și un rucsac pentru mers la antrenamente.

Neculai Alexandru, ACS Kids Tâmpa / foto: Mihai Birău

foto: Mihai Birău


AJUTĂ-I SĂ CREASCĂ!

Continuăm campania prin care vrem să ajungem la 100 de tineri fotbaliști fără posibilități financiare, așa că apreciem ajutorul tuturor. Puteți contribui cu bani sau cu echipament sportiv astfel:

  • RO23INGB0000999902853364 – în LEI
  • RO92INGB0000999901128432 – în EURO

Conturile sunt pe numele Cristian Scutariu, la ING Bank
Dacă vreți să trimiteți ghete, mingi sau orice alt echipament sportiv, puteți să o faceți pe adresa: str. Nerva Traian 3, etaj 1, sector 3, pentru Cristian Scutariu

2 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.