web analytics
Diverse

Ce afacere proastă e FCSB: vânzări de 15 milioane în ultimele 6 luni

Știți care e problema cu exagerările care nu sunt necesare? Decredibilizează punctul de vedere al celui care le folosește. E ca la protestele din Piața Victoriei, acolo unde Digi24 vede mereu cu 50% mai mulți oameni decât sunt de fapt. Și nu văd rostul, mai ales că o participare de ~100.000 de oameni e oricum extraordinară, e ceea ce ne trebuie, de ce trebuie să băgăm în ele ca să le dăm ocazia celor de pe partea cealaltă a baricadei să ne acuze că mințim?

Așa și cu FCSB. În demersul lor de a sublinia importanța pe care Gigi Becali a avut-o în istoria recentă a acestui club, fecesebiștii îl ridică pe un piedestal și îl acoperă cu laude de genul ”clubul merge pentru că își duce Becali banii de acasă”, ”nu se atingea nimeni de clubul ăsta pentru că în fotbal e gaură, nu se scot bani”. Și alte câteva chestii asemănătoare. Ori, dacă vrei să cauți lucruri bune făcute de Becali poți găsi, dar în altă ordine de idei, nu în asta. Pentru că Becali nu susține clubul cu bani, clubul se susține singur și se susține singur de foarte multă vreme. Atât de bine încât per total sumele scoase de Becali din club sunt suficiente pentru a acoperi chiar și anii în care FCSB nu a produs, ci doar a cheltuit.

Ultimul exemplu e dat de sezonul în curs, sezon din care au trecut vreo șase luni. FCSB a vândut și împrumutat fotbaliști în această perioadă în valoare de 15 milioane de euro. Și, ca să fie și mai frumos, suma mai poate crește cu vreo 2 milioane în cazul în care Stanciu ia campionatul, cu încă un milion dacă ăia din Qatar decid să îl păstreze pe Hamroun și cu cine știe cât în cazul în care italienii găsesc că eu mă înșel și că Valentin Cojocaru e portar bun.

  • Nicolae Stanciu – 7,8 milioane
  • Alexandru Chipciu – 2,8 milioane
  • Fernando Varela – 1,4 milioane
  • Alin Toșca – 1 milion
  • Jugurtha Hamroun – 1 milion
  • Adrian Popa – 0,7 milioane
  • Valentin Cojocaru – 0,3

Total: 15 milioane

Așa că, dacă vreți să îi găsiți plusuri lui Becali schimbați foaia. Nu e martir, nu e filantrop, nu trăiește pentru a da măreție fotbalului românesc, altele sunt cazurile unde puteți să îl lăudați. Firește, nu înțelegeți greșit. Să scoți bani din fotbal din postura de patron/finanțator nu e un lucru rău. Dimpotrivă, e un plus, așa trebuie făcută orice afacere, iar Becali a reușit asta. Dar n-a salvat nimic, nu murea nimic fără el.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.