web analytics
Fotbal intern

Adam Nemec de la FCSB

Cum a dat un pic frigul, cum s-a apucat finanțatorul FCSB de învârtit cuțite prin intestinele echipelor din Liga 1. Și, așa cum ne așteptam, Adam Nemec e o țintă. Așa cum a fost și Gnohere, transfer pe care mă aventurez să îl consider ratat. Și în cazul lui Nemec, în măsura în care se va face mutarea, am aceleași rezerve. Știți care e diferența dintre Nemec de la Dinamo și Nemec de la FCSB? Și acum o să se supere câinii, dar așa e.

Diferența dintre Nemec la Dinamo și Nemec la FCSB e aia dată de faptul că atacantul a fost penibil cu Timișoara și cu Chiajna, să zicem, și nimănui nu îi pasă. Adică joacă slab mai mult decât bine și nu se face mare caz. Nu îi pasă nimănui că a fost fantomă când Dinamo a luat bătaie cu 3-2 acasă de la Chiajna sau când Dinamo a luat bătaie cu 1-0 acasă de la FC Botoșani. Auzim despre Nemec atunci când dă goluri, la club sau la națională, și mai auzim atunci când îl vrea Gigi Becali.

Așa că microbiștii vor avea surpriza ca, după ce se face acest transfer, să descopere un alt Nemec. Un Nemec care să le aducă aminte de Stefan Nikolic, adică un băiat înalt în careu, rudimentar tehnic, care n-are ce face atunci când echipele adverse se apără cu 8 inși. E posibil, nu zic că e neapărat. Dar cu siguranță va fi un șoc pentru că la FCSB îi va fi analizat fiecare minut jucat. De presă, de fani, de Becali la TV, de TV de capul lui, îi vom afla preferințele muzicale, cu cine doarme noaptea, ce mașină conduce și ce mașină își dorește, va fi urmărit la film, în parc, pe stradă și îi va fi speculată fiecare greșeală.

Și abia atunci vor ajunge la concluzia pe care mă hazardez eu să o trag acum. Adam Nemec e un jucător mai slab decât imaginea pe care o are, decât aveți voi impresia. Suferă doar de ”sindromul restului Ligii 1” – din păcate – adică de nebăgare în seamă. Când va fi băgat în seamă, vă veți lămuri.

Un comentariu

  • Bine punctat. Și asta e valabil la mai mulți jucători ajunși la FCSB. Eu mă întreb când va fi contestat și mult lăudatul Budescu. E greoi, nu știe să dea o pasă simplă, totuși bulanul și tehnica-l scot. Sper să-l ia turcii.
    P.s. Gnohere nu mi se pare un transfer ratat. Le-a băgat multe pcte-n buzunar celor de la FCSB.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.