web analytics
Motorsport

Accidente grave și râuri pe circuitul Silverstone

”We want to race! But we want to race safe”, zice Alex Rins în timp ce la Silverstone se trage de timp și se caută soluții pentru start-ul GP-ului. După niște sesiuni de antrenamente ciudate și un accident oribil care l-a avut ca victimă pe Tito Rabat, cursa MotoGP de la Silverstone e în stand by. Plouă ca-n filmele triste, iar asfaltul ciuruit de competițiile auto face debutul cursei aproape imposibil.

E deja o amânare de lungă durată și, din ceea ce spun comentatorii Eurosport, asfaltul e departe de a fi bun pentru startul cursei. Denivelările din asfalt au produs bălți în multe puncte de pe circuit. Ba mai mult, apa trece sub formă de ”mini-viitură” peste asfalt, iar asta elimină orice încercare de a ieși pe două roți.

Cei care comentează pentru MotoGP spun că va exista o nouă verificare a pistei peste o oră din acest moment, adică pe la ora 3 locală. Iar după asta se va lua o decizie. Din câte se pare, o să existe o fereastră de peste o oră în care nu va ploua, iar miza este curățarea circuitului de apă astfel încât să se poată concura în fereastra cu pricina.

Cel mai bine a descris situația Zarco. Cică nu ploaia e singura problemă, ci faptul că este și frig, iar feeling-ul transmis de gume e inexistent, se simte ca și cum ai merge pe gheață.

Eurosport România păstrează transmisia deocamdată, vedem ce se va întâmpla.

Un comentariu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.