web analytics
Fotbal intern

A înviat Berceniul pentru câteva ore

Când eram mic, stadionul IMGB era un soi de vis suprem pentru cine juca fotbal. Era cel mai lat și mai frumos teren din cartier, avea de departe cel mai bun gazon. N-am mai fost acolo de o sută patruzeci de ani, dar m-am dus sâmbătă, la meciul din deplasare al Stelei cu Bucharest United. Încep cu părțile rele și termin cu alea bune, să vă treacă pofta de înjurături până terminați de citit.

Am fost și eu, la viața mea, pe vreo câteva stadioane în lumea asta. De la Vladivostok în Buenos Aires, din Grecia la PAOK, Olympiakos și Panathinaikos în Serbia pe Marakana, de la Camp Nou la Stamford Bridge și vă recit tot așa până ne plictisim împreună. Și, absolut de fiecare dată, am avut parte de sprijinul clubului organizator atunci când am venit să-mi fac meseria. Adică atunci când m-am acreditat, când am arătat legitimația de jurnalist. M-au lăsat ăia să stau pe gazon la Steaua Rosie – Partizan, am avut acces liber pe toate laturile de pe Nikolaidis, mă plimbam ca armatorii pe acolo, la Schalke în Champions League mi-au dat voie să intru peste tot în ziua meciului, să fac poze, să descriu atmosfera. În fine, când e cu presă, lumea știe că e interesul ei să colaboreze pentru că iese bine. Nu și în Liga 4 București.

Nu există să vin la un meci și să intru fără discuții. Începe din Ghencea, cu stewarzii. Ai vestă? N-am! Păi, îți trebuie vestă! Păi, să-mi dea cineva vestă. Păi, trebuia să ți-o aduci tu singur, dă-i drumu’ în tribună! Păi, de unde gâtu’ mă-tii să îmi aduc singur vestă? Și tot așa. Peste tot sunt probleme. Ai vestă, ai acreditare? Ai bilet nu știu de care? N-ai voie acolo, stai să vedem dacă deranjezi arbitrul, stai că mai bine stai tu în tribună cu suporterii. Aștept să promoveze Steaua apoi voi milita pentru dizolvarea competiției și pentru arderea oricăror urme că a existat vreodată o asemenea mizerie.

Așaaaaa…

Spuneam că a înviat Berceniul pentru câteva ore. Vreo 500 de suporteri steliști au venit pe stadionul IMGB și au animat una dintre cele mai gri zone din Bucureștiul ăsta. A fost frumos, chiar dacă bătea vântul de parcă se filma dubla 5 din Moby Dick, văd că fotbaliștii se bazează în continuare pe sprijinul suporterilor, în ciuda ultimelor evenimente.

Și când zic ultime evenimente mă refer la joc. Steaua a bătut cu 2-0 pe Bucharest United, a mai ratat vreo 5 ocazii incredibile în prima repriză, deci n-a avut emoții reale cu privire la victorie. Chiar și așa, în repriza a doua, obiectiv vorbind, n-a fost vreo mare diferență între cele două echipe. Și în clipa în care spui ”între Steaua și Bucharest United n-a existat o diferență” e clar că ai o problemă. N-ai cum să tremuri când au bară, să tragi de timp, să te bazezi că mai ciupești cu arbitrul, cel care trebuia să dea măcar o eliminare. Repet, obiectiv vorbind. Că dacă vă place să vă mințiți, puteți să închideți ochii și să ziceți că totul e perfect.

Acum, dacă tot zic de joc, s-o zic și pe cealaltă. Mie nu mi se pare că fotbaliștii Stelei sunt slabi. Ba din contră. Răsdan e în continuare cel mai bun jucător, de departe, din toată liga 4, nu există nicio discuție. Predescu, altfel într-o flu-flureală continuă de câteva luni, a avut ieri niște faze de stătea lingurița dreaptă în cafea. În prima repriză, în start, i-a făcut unui copil o serie de driblinguri pe stânga de i-a modificat circuitele ăluia, după meci plângea în brațele maică-sii, zicea că se lasă, că se gândește la sinucidere, că nu e posibil așa ceva. Iancu scoate ce are de scos, la fel, Robu nu e vreun fuoriclasse, dar aleargă de parcă e făcut din mușchi, oase și RedBull. Și tot așa, cu câteva excepții de jucători a căror prezență în lot nu o văd justificată, Steaua are piese bune.

Dar cu piesele astea bune te bate Carmen și bați doar 2-0 pe Bucharest United.

Ar trebui să îmi revizuiesc un pic discursul cu privire la promovare, mă gândesc. Asta pentru că, deși am zis că nu văd în Carmen vreo putere senzațională, jocul Stelei e departe, cam un Mangalia – Satu Mare așa, de ceea ce era sezonul trecut. Și dacă nu se întâmplă ceva acum, mi-e teamă că se vor trezi în playoff cu un ”ah, la naiba, ne-a bătut Carmen și nu ne-am așteptat. Asta e, la anul”. Doar că nu cred că mai merge așa, iar dacă nu îți dai seama că Stelian Stancu sau Chiacu, chiar și bătrâni, aduc unei echipe un plus imposibil de adus altfel… Ei bine, să zicem că nu o să fie bine.

4 comentarii

  • Suporterii Stelei sunt in continuare orbiti de trecutul lui Lacatus. Lacatus si a aratat valoarea ca antrenor de nenumarate ori. Am urmarit cateva meciuri si nu am vazut vreo idee de joc. E la fel de plictisitor ca atunci cand era antrenor la FCSB. Apropo suporterii Steleil au iertat cam repede ca a acceptat sa fie calcat in picioare de Becali de doua ori. Sper sa promovam dar cred ca o sa fie cu emotii si in liga 3 ar trb adus un antrenor din noua generatie. Oprita parca i a luat pe Juventus din liga a treia

  • Nu ai vestă la motocicleta? Trebuia să o iei pe aia, reflectorizanta și scriai cu markerul “Lăcătuș 7” pe spate. 😀

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.