web analytics
Fotbal intern

A, bate Steaua din nou?

Prima repriză cu start greoi, dar cu repliere serioasă și puternică. Spre deosebire de meciul cu Miercurea-Ciuc, Steaua a controlat mult mai bine, n-a mai fost surprinsă, a inițiat cu cap, cu logică. Asta în ciuda formulei de start care a surprins, multe modificări față de prima etapă.

Start de repriză secundă cu două ocazii mari ce trebuiau fructificate. Răsdan a greșit o pasă simplă care l-ar fi lăsat pe Chipirliu într-o poziție din care atacantul Stelei n-a prea ratat în ultima perioadă. Răsdan a jucat foarte bine, chiar eram curios de felul în care va reuși readaptarea la nivelul ăsta. Mi-a fost teamă pentru el după atât de mulți ani în ligile mici. Până acum e Germania.

Și profit de ocazie pentru a recunoaște că n-am avut dreptate și că l-am criticat degeaba pe Oprița. Nu l-am criticat neapărat pe Chipirliu, dar îmi aduc aminte că dupa un tur modest în L3, când credeam că va fi Bâtfoi 2, Oprița venea și zicea că trebuie să avem răbdare. I-a cam ieșit.

Fratele lui Emilian Pacionel n-a convins. Probabil va juca mai bine după ce își va da seama că o face pentru Steaua. Nu pentru Fcsb, așa cum am putea crede dacă ne-am uita la profilul său de Instagram. E timp, sunt meciuri, are vreme să convingă. Emilian, în schimb, a alergat ca un nebun. Respect. Sper că Neacșu face ture de teren acum pentru ratarea aia. Nene, în L2 nu te întâlnești cu ele ca-n L3. Dacă finalizăm așa…

Mi-au plăcut intervențiile publice din ultima vreme ale conducerii. Chiar, dacă Steaua merge tot așa și e în zona primelor locuri cine merită bobârnace pentru că nu se poate promova? Jucătorii își fac treaba, antrenorii la fel, suporterii tot, conducerea?

Eu, în naivitatea mea, credeam că după eșecul de comunicare și de strategie din vară urmează un plan. Comunicare pe subiectul obținerii dreptului de promovare, de exemplu. Că imediat e decembrie și iar se vor panica. Comandantul clubului văd că e Zegna din cap până în picioare la toate chermezele, la toate inaugurările, dar ceva cu adevărat util face? Întreb, că n-am de unde ști. Nu comunică.

La fel, de ce n-a ieșit nimeni să taxeze comunicatul ăla jegos al clubului din Miercurea Ciuc? Nu zic, au dreptate să se plângă că i-a trimis galeria Stelei afară din țară, nu la asta ma refer. Mă refer la limbajul de mahalagioaică piețară, la aluziile cum că Steaua, clubul Steaua, finanțează lucrurile astea din bani publici, banii lor. Banii lor care erau bani de la Viktor Orban, nu așa se lăudau? Toți știrbii s-au trezit că au bani pe la Steaua. Mai nou s-a trezit prostia și în niște reprezentanți ai câinilor. Unii, nu toți. Banii, banii lor, bugetul statului. Mânca-v-ar tata, insolvența orchestrată de Negoiță la Dinamo acum câțiva ani a prejudiciat statul roman cu o groază de milioane de euro. Mergi, nene, pe burtă măcar.

Suporterii au făcut atmosfera pe care o așteptam și de care ar avea nevoie orice echipă. E mai frumos fotbalul când se aud chestii din peluză, mai alert, îi mișcă și pe jucători. Care e ultimul meci cu fotbal plictisitor, dar atmosferă incendiară pe care l-ați văzut? Oricum, remarcabil faptul că într-o marți seara Steaua a reușit să ducă atât de mulți oameni la Tg. Jiu, la 300 de kilometri de București. Abia aștept deplasările adevărate, la echipe cu suporteri.

Liniște un pic. După ani de zile în care contau numeric cum contează minoritatea algeriană din Sîngeorz-Băi, fanii Rapidului s-au văzut într-o ipostază fericită, temporară zic eu, și acum spun că gata, contează numerele. Că ei sunt mulți, că vin mulți la meciuri, că restul sunt de căcat, că nu știu ce. Bun, dacă așa zic ei. Și eu zic că sunt un club dubios, susținut de PSD prin intermediari și cu un Modellino cu acnee în conducere, căci doar naivii pot crede că ai buget de 5 milioane de euro de la o firmă de apartament al unuia care suna pensionari să recupereze împrumuturile de la varii instrumente de finanțare. Ei cred, treaba lor. Dar au dreptate, sunt mulți în tribună, fac atmosferă, își fac treaba suporterii.

În încheiere un sfat pentru Steaua TV. Au fotoreporter la meci, ar putea să ia exemplul cluburilor mari și să populeze FB și IG cu fotografii de meci la pauză și la final. E mai ușor pentru presă, te preia lumea mai rapid când are și cu ce ilustra. Nu costă mare lucru, un laptop și internet.

Intrați pe contul meu de Instagram. Poate nu intrați!

4 comentarii

  • Mihai. Enat. Ro tu esti?
    Vorbin serios acum… Steaua incepe sa arate ca o canditata serioasa la play off
    Pacat ca nu are drept de promovare… Dat spiritul de lupta ar jucatorilor e admirabil… La fel și peluza sud… Abia astept meciul cu Unirea Braila de sambata sa ajung in tribuna… Astmoafera de UCL…

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.