web analytics
Fotbal intern

5 sfaturi gratis pentru Mirel Rădoi. 2 jucători de dat afară, 2 de bătut și unul de educat

10154011_1130103157005709_110812903243993921_n

sursă foto: facebook FCSB

Îmi place de antrenorul Mirel Rădoi. Nu știu de ce, îmi place cum a abordat el situația asta ciudată în care e și îmi place și felul în care comunică. E sincer, tranșant, diplomat când trebuie. De asta, dar și pentru că înseamnă ceva pentru Steaua, nu mă grăbesc să îl critic după ce a făcut greșit în meciul cu ASA Tg. Mureș, în Supercupă. Dar îmi permit să îi dau niște sfaturi cu privire la felul în care trebuie să se comporte cu fotbaliștii pe care îi antrenează, fotbaliști care nu mai sunt la fel de valoroși ca cei pe care i-au avut la dispoziție Reghecampf și Gâlcă. Așadar:

1. Ionuț Neagu și Gabi Tamaș trebuie dați afară. Sunt fotbaliști ale căror limite sunt mai vizibile decât rahatul de porumbel pe parbrizul proaspăt curățat. Primul are și ofertă, de la Pandurii, și poate să se reinventeze acolo. Tamaș e mult prea neserios pentru a-și atinge potențialul – căci are potențial mai mare – și dacă nu l-a trezit Premier League să fiți siguri că nu îl trezește Steaua. Consumă aer degeaba aici.

2. Nicușor Stanciu trebuie închis în vestiar și rupt cu bătaia. Dar rupt, nu mângâiat sau certat. Bătut cu un bulan de poliție peste coaste, nu peste picioare, că cu alea joacă. Are un potențial incredibil pe care nu îl va atinge niciodată atât timp cât are atitudinea asta de doi lei. Nu înțeleg ce mizerie de club a devenit FCSB dacă Stanciu își permite să aibă fițe și figuri.

3. Gabi Iancu trebuie educat forțat. E de o nesimțire soră cu cea care o posedă pe Anomalia Prodan, colcăie dracii mici cu furculițe în jurul creierului său. E cel mai nemulțumit, cel mai pensat, cel mai frezat, cel mai cu nasul pe sus jucător din istoria recentă a Stelei. Și de demonstrat a demonstrat fix nimic.

4. Helmut Duckadam spune că Valentin Cojocaru e portar de viitor. Ok, pentru că Duckadam spune asta sunt nevoit să îl cred, deși eu eram de părere că ăla mic e o loază alintată care trebuie sacrificată fotbalistic. Și cu ocazia asta, Mirel, îți recomand să îl rupi cu bătaia. Cu fanionul sifonarului de ta-su să îl bați până îi ies din cap fițele și se va concentra și el la un meci așa cum trebuie.

5. În ultimul rând, te sfătuiesc să nu uiți că pentru a reuși în cariera asta în România nu îți trebuie studii și licențe mai mult decât îți trebuie atitudine în fața puștilor găozari din vestiar care sunt din ce în ce mai nesimțiți. Nu mă refer la cei de la Steaua neapărat, însă fenomenul se poate extinde la orice domeniu – noua generație e formată doar din jeguri nepricepute și tupeiste. Aproape fără excepție. Motiv pentru care, Mirel, te rog mult să nu eziți în a-i altoi, fizic sau verbal, atunci când vezi că o iau razna. O echipa motivată corespunzător poate performa excelent în România, chiar dacă antrenorul nu e unul prea bun. Uită-te la ce a reușit Reghecampf!

3 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.