web analytics
Diverse

5 motive pentru care încă n-am cumpărat Football Manager 21

Mă simt ca-n perioada în care apăreau ultimele episoade din Game of Thrones. Închid ochii când văd postări pe Facebook, dau skip la story-urile pe subiect, dau block reclamelor din social media. Probabil că nu mai rezist mult, dar eu încerc. Încerc să nu îmi cumpăr Football Manager 2021, deși înțeleg că a apărut de ceva vreme și văd cum mulți se joacă masiv. Aș face o achiziție nepotrivită din mai multe motive.

 1. M-am apucat de două proiecte legate de cărți. Primul e continuarea ”Est, spre Siberia” și nu prea am spor, al doilea e ”Est, spre Siberia” în limba engleză cu niște mici modificări și adăugiri. Faza e că acum, fără FM21, tot lucrez la ele pe sărite, când am timp. Și mi-am propus ca varianta în engleză să fie gata până la finalul anului și să fie pe Amazon tot atunci. Continuarea e fără termen de finalizare, dar tot nu m-aș întinde dincolo de finalul lunii februarie.
 2. Înțeleg că modificările sunt minore. Nu cele de grafică, că niciodată n-am jucat altfel decât 2D. Mă interesează modificări reale de gestionare a lotului, de gestionare a situației clubului, sigur se mai pot face îmbunătățiri.
 3. Dat fiind faptul că sunt cumpărător de ani de zile, m-am plâns și eu când am văzut lucruri total neconforme cu realitate. Precum faptul că an de an Dinamo rupea, deși în realitate… Mă aștept să rupă și anul ăsta, că transferurile lor sunt teoretic jucători cu nume mai mare decât ce e prin Liga 1. Și e cu atât mai aiurea cu cât realitatea e mai urâtă decât oricând acolo.
 4. În joc, Steaua București e în Liga a treia, cu tot cu palmaresul, sigla, culorile, stadionul și suporterii ei. Problema e că L3 nu se poate juca încă și seria din care e Steaua e una cu echipele secunde ale unor cluburi din Liga 1. Iar în FM știu că se mișcă des jucători de la prima la a doua echipă, așa că nu văd cum ar putea promova rapid Steaua, astfel încât să încep un sezon cu UTA și să mă adaug în Ghencea când vor promova. Dacă a trecut cineva de primul sezon, vă aștept cu update în privința Stelei.
 5. Am fix zero plăcere să joc cu orice club din afara țării. Asta pentru că, fără excepție, am duduit Europa-n două de fiecare dată când am făcut-o. E prea ușor, chiar dacă mă duc la Atalanta, chiar dacă mă duc la AZ Alkmaar. Așa că trebuie să mă motiveze ceva din fotbalul românesc. Ah, nici Viitorul nu mai e provocare, în ultimii ani doar cu ei am debutat fiecare ediție a jocului și rupeam în două Liga 1, cu succese mari și prin Europa.

4 comentarii

 • Am cumparat varianta de mobil, nu m-am putut abtine. Tot intru pe https://www.fmro.ro/forums/ de ceva ani de acum si am vazut acolo o postare care mi-a amintit de o cariera de-a mea cu Foggia si mi-a facut pofta, inca nu stiu daca ma apuc de el.

 • Nu o sa le insir acum, dar fata de anii precedenti chiar sunt destul de multe schimbari. In schimb mi se pare mai usor, poate cel mai usor din ultimii ani. Si il joc de vreo 19.

  Legat de Steaua, poti acum sa joci si in L3 cu un activator foarte simplu.

   • Asa mi se pare. Au mai lucrat la match engine, fata de anii trecuti cand scapa atacantul 1 la 1 cu portarul rata 9 din 10, acum in situatiile astea clare dai gol. Desi interfata pare mai complicata, au schimbat interactiunile cu jucatorii si au mai adaugat new features, mie mi se pare ceva mai usor.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.