web analytics
Fotbal intern

5 lucruri tari despre FCSB, la începutul ratat de sezon

Am fost absent de pe blog în ultima perioadă din lehamite, nu neapărat din lipsă de timp. Partea bune e că am putut să observ, să vorbesc cu oameni, să înțeleg mai bine ce se întâmplă în 2017 în fotbalul românesc. Și dacă tot am făcut asta, haideți să vedem care e situația la FCSB, cea mai mare risipă de resurse sportive din fotbalul românesc.

1. Dică are autoritate zero – fotbaliștii nu se antrenează, beau cafele pe marginea terenului, se plimbă cu mașinuța medicală când antrenorul ține ședințe, ies de pe teren în timpul antrenamentului dacă sunt nemulțumiți.

2. Gigi Becali a luat-o razna complet – nu se mulțumește doar să impună 1-2 jucători, a ajuns să dicteze echipa de start. Și mai prost e că dictează echipa cu o zi sau două înainte de meci, lucru care îl ucide profesional pe Dică. Pregătește săptămâna cu o formulă, cu niște titulari, apoi vine ordinul și schimbă tot.

3. Fotbaliștii cu vechime sunt nemulțumiți – spre deosebire de perioada Reghecampf, acum situația e mai nasoală. Sunt unii care sunt anunțați că vor fi rezerve, se deconectează, apoi vine vestea că sunt titulari cu 24 de ore înainte de meci. Alții care muncesc, sunt apreciați la antrenamente, dar care sunt scoși din planuri pentru că sună Becali. ”Liderii” vestiarului și-au băgat picioarele, sunt bisericuțe, nu mai există grup.

4. Lista UEFA, făcută de Becali – asta mi se pare cea mai tare din lume. Lista UEFA a fost făcută de Becali, scrisă ”pe curat” de Argăseală, apoi prezentată lui Dică. Un Dică ce nu l-ar fi scos pe Achim de pe listă, în ciuda a ceea ce spune public.

5. Dică rabdă, dar îi displace situația – antrenorul FCSB știe că nu va avea viață lungă la echipă, știe că e bătaia de joc a finanțatorului, dar rabdă pentru CV. Altfel, trăirile lui sunt intense. Nu doarme noaptea de ciudă, spune tuturor că ar pleca, dar se consolează cu faptul că multe dintre nenorocirile făcute de Becali nu ajung în presă și nu i se știrbește prea mult autoritatea în ochii publicului și în ochii potențialilor angajatori.

Bonus – în condițiile astea, Dică poate să aibă priceperea lui Mourinho, n-are ce face. Ce pregătește el nu poate fi pus în practică, fotbaliștii nu trag pentru că sunt blazați sau prea siguri că vor fi titulari. În plus, e greu să motivezi fotbaliști care aud la TV că dispar din lot, că li se ia banderola sau că vor juca în liga a treia.

10 comentarii

   • aha, a recunoscut ceva de genul “în niciun caz n-am o relație cu alcoolul. Ne întâlnim foarte rar spre deloc. La Zurich nu neg că ne-am intersectat, doar că ceea ce susțin unii sunt exagerări…..Dacă toți bărbații ar bea cât beau eu, producătorii de băuturi alcoolice ar fi în insolvență”
    Asteptam filmuletul sa vedem daca se intersecteaza, daca sunt exagerari, de ce intra firmele de alcool in insolventa. Exista filmuletul ala sau sunt baliverne?

 • Unul meserias nu vine sa se faca presh in fata nimanui. Pentru ca unul meseriash arata asta la un club mic, creste usor iar in 2-3 ani ajunge pe bune la o echipa ok, cu onoara nepatata.
  Dica e compromis pt functia de antrenor. Cine sa-l mai ia, chiar daca are FCSB in CV? Poate prin golf sa mai puna aia botul…

 • Si deci pana acum ai mictionat aiurea pe Dica?!
  Adica el chiar poate fi mesarias, doar ca n-are ocazia s-o arate, huh?

 • toporul in cap dat de ggb siesi a fost sa aduca jucatori cu personalitate 9si inca puternica) gen alibec, budescu si teixeira..baietii pot sa fie armata, dau lovitura de stat daca vor..

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.