web analytics
EURO 2016

5 fotbaliști români care m-au mulțumit la EURO 2016

I-am spus-o și Ioanei Cosma în emisiunea de luni de la Sport.ro, eu nu sunt nervos în urma rușinii de la EURO 2016. Asta și pentru că rușine consider că a fost doar cu Albania, în rest am arătat bine. Și nu vorbesc prostii, dacă vă raportați la realitatea fotbalului românesc o să vedeți că egalul cu Elveția și jocul bun cu Franța sunt cam tot ceea ce puteam spera. Sigur, pe albanezi trebuia să îi nenorocim, dar asta e deja altă discuție. Am selectat cei cinci fotbaliști care m-au mulțumit la acest european. N-am să explic de ce, spun doar câteva cuvinte.

1. Cristian Săpunaru

Liderul real al echipei naționale, nu Raț, nu Chiricheș. Asta arată, nu știu eu ce e în vestiar, însă pe teren Săpunaru are atitudinea de lider. Se bate, țipă, intră la intimidare, coordonează apărarea, aplaudă. Din păcate, sunt rare cazurile în care un fundaș dreapta poate să fie decisiv în joc, iar fotbaliștii asta respectă în primul rând: fotbalul. De asta e greu ca Săpunaru să ia banderola. Însă, revenind la fotbal, mi-a plăcut de el la EURO. Și strict fotbalistic, dar și ca atitudine.

2. Dragoș Grigore

Am crezut că va fi piesa slabă din apărare, dar a fost cea mai bună. Intervenții sigure, puține momente în care s-a văzut că joacă în Qatar, iar alea care au fost au apărut doar împotriva celor mai buni adversari, împotriva francezilor. Îmi pare rău că nu își găsește loc într-un campionat decent din Europa, poate fi unul dintre oamenii pe care să ne bazăm în viitor la națională.

3. Mihai Pintilii

Eu cred că a fost cel mai bun om de pe teren cu Franța, atunci când a jucat cel mai bun fotbal al lui. Mai bun decât juca la Steaua în perioada lui de top. Și ăsta e singurul motiv pentru care intră aici, problemele de sănătate impiedicându-l să mai fie util.

4. Alexandru Chipciu

A intrat bine cu Franța și apoi mai bine cu Elveția, atunci când a fost printre puținii fotbaliști vii de pe teren. A obținut un penalty tocmai datorită stilului lui, ăla bătăios și agresiv. Eu cred că trebuia să fie în locul lui Stancu la meciul cu Albania, dar cred că n-a fost pentru că a fost considerat vinovat la golul Elveției. Nu luam bătaie cu el în teren contra slabilor.

5. Florin Andone

La fel, a jucat ceea ce trebuia să joace cu Franța, atunci când fără realizări concrete a reușit să își îndeplinească sută la sută sarcinile tactice. A obosit apărarea francezilor, i-a stors de prospețime pe centrali. S-a văzut că e în formă și cu Albania, atunci când a fost singurul ofensiv cu realizări concrete, bara aia la pasa lui Stanciu. Mi-a plăcut, e bun pentru nivelul la care ne aflăm noi acum.

2 comentarii

  • P.S. Cel mai interesant lucru pe care l-am descoperit eu la acest Euro, in legatura cu echipa Romaniei, este fiica lui Iordanescu. 😀

  • Dupa ce am citit partea aceea cu “am aratat bine cu Elvetia”, m-am gandit un pic daca sa mai citesc mai departe, mi-era teama ca tot articolul va contine astfel de…ciudatenii. Dar nu, sunt de acord cu ce ai remarcat tu despre cei 5, poate mai putin la partea cu Chipciu.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.