web analytics
40 de zile in Romania

40 de zile în România – De ce?

Cum ar fi un tur al României? Și nu clasic, de weekend sau de o săptămână, cum în România am tot făcut cu motocicleta. Un tur de amploare, fără presiunea timpului. Și fără obiective clasice. Fără Valea Prahovei, fără Transfăgărășan și Transalpina, fără Vatra Dornei și Mamaia, fără Cheile Turzii și Salina Praid, fără Cetatea Sighișoarei și centrul Sibiului.

Un tur al României în care să vedem toată România, chiar și zonele nefrecventate de turiști. În special zonele astea. Să descoperim locuri, să vorbim cu oameni, să mâncăm lucruri cu adevărat tradiționale și să luăm la pas – mă rog – la roată drumurile de pământ și porțiunile prăfuite pe care alții le evită.

Am prezentat ideea asta celor de la BMW Motorrad România încă din primăvară, când stăteam în casă izolat și când știam că planurile pe care le aveam și care presupuneau ieșirea din țară nu vor fi realizabile. Lor le-a plăcut ideea și am zis s-o facem. Și, pentru că în 2020 se împlinesc 40 de ani de la apariția primului GS, familie din care face parte și al meu R 1250 GS Adventure, am forțat un pic nota.

Adică o să călătoresc cu motocicleta prin România timp de 40 de zile. 40 de zile în care îmi propun să scriu pe blog măcar 40 de texte despre locurile prin care mă plimb, în stilul celor pe care le-am mai scris în trecut. Mai ales că acum voi sta destul de mult și la cort. Aș fi vrut să stau doar la cort, dar din motive practice nu o să fie posibil. Și din motive ce țin de igienă. 🙂 Voi alterna, voi găsi un sweet spot și voi îmbina cortul cu pensiunile mișto, cu statul pe la oameni prin curte, cu hotelurile. Vedem. Așa că am plecat cu o motocicletă încărcată ce merge tun, cu niște cauciucuri 50/50 care îmi dau emoții, și cu cheful de a vedea părțile României pe care încă nu le-am văzut.

Pe Instagram, în special la Stories, vor fi cele mai multe lucuri publicate din călătoria asta. Vă puteți abona la hashtagul #40YearsOfGS și le veți vedea pe toate, atunci când apar. Pe blog voi încerca să scriu zilnic, voi scrie zilnic, dar probabil că nu voi putea publica zilnic. Că deh, în creierul munților nu e 4G.

40 de zile, 40 de povești, 40 de ani de GS. #40YearsOfGS

24 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.