web analytics
Fotbal intern

4 fotbaliști distruși de Reghecampf în acest sezon

Ce-o face Toni Petrea, domnule? Cum nu știți cine e Toni Petrea? E omul care se ocupă de tactica Stelei, secundul care vine să completeze abilitățile de motivator ale principalului. Reghecampf n-a fost un as la capitolul tactică nici în primul lui mandat, atunci când i-a mers bine de tot și pentru că avea super jucători. Deci? Ce face Toni Petrea? Că în ultimele meciuri la Steaua se vede o brânză cu smântănă și mămăliguță de n-ai văzut în viața ta. Fotbaliști reprofilați inutil, gafe tactice, schimbări aiurea, jucători care execută faze fixe pe care nu ar trebui să le execute, e o brambureală colosală.

Partea proastă pentru Reghecampf e că nu merge scuza cu ”n-am echipă”. Nu c-ar încerca-o, omul e în lumea viselor chiar și spune că ”avem dubluri, chiar câte trei jucători pe unele posturi”. El are echipă dacă e să comparăm cu adversarele. Dar ține cu orice preț să se saboteze încercând să facă pe interesantul. Și trage după el niște fotbaliști.

1. Enache – fundaș dreapta împotriva firii

Câte dovezi mai trebuie? Dikembe Mutombo în persoană și-ar dat seama că Enache are zero calități pentru postul pe care familia Reghecampf îl forțează. Impresarul are interesul să joace, antrenorul are interesul să joace. Doar că Enache, sărmanul, e distrus acolo. N-are poziționare, n-are spirit de fundaș, nu vede în linie, nu răspunde la comenzile centralilor, nu are o calitate pentru postul ăla. S-a făcut de râs în aproape fiecare meci, iar tragedia e că își formează o imagine ce va fi imposibil de reparat.

Enache nu e un fotbalist prost, nici pe departe. Dacă îl joci mijlocaș te poți folosi de el mai bine decât de Popa. E mai bun decât Popa fără nicio discuție, l-am și văzut în rarele episoade în care și-a permis să urce, el a centrat și la golul lui Florin Tănase. Noaptea minții!

2. Vlad Achim – mijlocaș la închidere

O să ziceți că nu există mijlocaș ”la închidere”, ci doar mijlocaș central. Sigur, aveți dreptate! Dar hai să-i zicem la închidere ca să facem diferența între ceea ce joacă Achim la Steaua și ceea ce ar trebui să joace el. Hagi spunea despre băiatul ăsta că e un jucător inteligent care, deși nu e cel mai rapid fotbalist, gândește bine jocul, vede trasee și pasează excelent. Ori Reghecampf se încăpățânează să îi ceară să fie Bourceanu, adică să recupereze, eventual să ia mingea dintre fundașii centrali și să paseze lateral. E absurd să faci asta cu unul dintre cei mai lăudați jucători din ultimii ani, fotbalist care a reușit să impresioneze la trei cluburi mici: Ceahlăul, Viitorul și Voluntari.

3. Jakolis – fundaș dreapta

Cazul Enache, numărul 2. Trecând peste absurdul dat de faptul că tu nu ai fundaș dreapta și iei un jucător care dă randament unde îl mai ai pe Popa și pe Enache, Jakolis nu e fundaș dreapta și a ținut să zică asta de pe aeroport. ”Am mai jucat fundaș dreapta la naționala de juniori”, parcă așa spunea la sosirea în București. Ce face Reghecampf? Îl termină și pe el pe postul ăla deși, precum Enache, Jakolis a făcut ravagii atunci când i s-a permis să urce, să profite de calitățile ofensive, să încerce să centreze.

4. Toșca – fundaș peste tot

Pentru ca un fotbalist să se perfecționeze are nevoie de constanță. A, îl reprofilezi? De acord, dar dă-i ocazia să joace mult și bine pe postul ăla. Gâlcă îl reprofilează pe Toșca central, vine Reghecampf și îl distruge. O etapă central stânga, o etapă fundaș stânga, o etapă central dreapta, apoi următoarea etapă iar central stânga. Hotărăște-te, nene! Și ce se întâmplă cu Toșca? Se întâmplă că nu știe să mai stea în teren la golul din prima repriză al lui Bud, atunci când nu știe unde are atacantul și fuge de bezmetic pe teren.

 

reghecampf stoica adrian minune anamaria

2 comentarii

  • Nu inteleg de ce nu exista mijlocas la inchidere sau defensiv. La mijloc, daca e sa consideram pe linii orizontale sunt 3 posturi. De obiecei mijlocasul la inchindere il folosesti ca sa nu ramana spatii intre cele doua linii, cea de fund si cea de mijloc. Daca nu vrei termenul asta atunci trebuie inventat termenul fundas avansat, nu stiu, dar postul din teren exista.

  • Reghecampf il face pe Cornel Rapa sa para Cafu sau Lilian Thuram pe langa Enache. Si doar pentru ca vor sa improvizeze cu orice pret..

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.