web analytics
Fotbal intern

3 motive pentru care am toată încrederea în Daum. Deocamdată!

În seara asta, de la ora de Champions League (adică 21:45, pentru dinamoviști) l’equipe national de futbol de la Roumanie joacă cu Muntenegru în primul meci din campania de calificare la Campionatul Mondial din Rusia din 2018. Asta dacă în 2018 va mai fi Rusia doar în est, nu și în sud, nord și vest cum se prefigurează. E un sistem de calificare bolnav rău, la CM merg doar câștigătoarele grupelor, iar unele echipe de pe locul doi pot prinde barajul. Deci noi ne batem cu Polonia, Danemarca, Muntenegru, Armenia și Kazahstan pentru primele două locuri, teoretic misiune imposibilă. Practic, eu deocamdată am încredere în Christoph Daum pentru că:

1. Fotbaliștii au încredere. Am discutat cu unii dintre ei la Mogoșoaia și nu numai și, dacă nu era teatru sincron, erau impresionați de ce a adus nou neamțul. Începând de la organizare, la planificarea antrenamentelor și terminând cu felul în care gândește fotbalul, toate sunt lucruri cu care Daum a impresionat. Și gândiți-vă că mulți dintre cei de la lot au jucat și joacă pe afară, deci au mai lucrat cu antrenori ce ar fi putut să îi miște. Nu am mai văzut o asemenea atmosferă la națională de când sunt prin zonă, asta-i de bine.

2. E deschis către ceea alții considerau subiect închis. Înțeleg că Bicfalvi, poate fotbalistul român cu cea mai mare explozie din ultimii ani, poate fi titular. Știu, o să veniți cu Andone, băiatul care a dat 312 goluri în liga a doua din Spania, dar nu e el. Bicalvi a plecat mijlocaș central de la Steaua, liber de contract, și următoarea dată când ați auzit de el îl crăcăna pe Alex Teixeira și era golgheterul Ucrainei. Bicfalvi pare să fie om de luat în seamă la Daum chiar și de la Tom Tomsk, lucru care la Iordănescu și Pițurcă nu s-ar fi întâmplat. Neamțul lucrează stric cu materialul, nu încearcă să judece dincolo de ceea ce vede pe teren.

3. Și-a mărturisit intenția de a juca fotbal frumos. Repet, cât timp n-o să fiu direct implicat dpdv financiar în acest fenomen, punctele nu înseamnă nimic pentru mine. Să văd că echipa cu care simpatizez face 0-0 pe bandă rulantă doar pentru puncte mă lasă rece, prefer oricând un joc deschis, spectaculos, care să se termine 2-3. A, suferim să ne calificăm la Euro sau la Mondiale? Ca să ce? Doar nu facem joga bonito pe acolo, tot urât jucăm și ieșim rapid. Nu, tată! Talent și glezne cu orice preț, nu ne calificăm e ok, nu murim!

Ne-am înțeles, da? Îi acordăm timp și credit lui Daum, nu tragem concluzii pripite decât dacă va fi, Doamne-feri, dezastru la Cluj contra bețivului de Jovetic. Și prin ”bețiv” mă refer la ”fotbalist bun”.

foto: FRF

foto: FRF

6 comentarii

 • OK, l-am adus pe Daum selectioner.
  Sunt multi care spun ca nu e de Nationala, ca nu are destula experienta si ca nu are rezultate. Dar…. Daum a reusit multe pe unde a trecut. si nici echipele antrenate de el nu jucau prost – jucau frumos, construiau, ieseau la atac.
  Insa raman cu picioarele pe pamant: nu vad cum poate sa faca minuni la Nationala. Vorbim de o tara unde Steaua nu mai e ce a fost, Dinamo are conducerea pe care o are, Rapid nu mai exista. Unde echipe de traditie ca UTA, Poli, FC Bihor, U Cluj, U Craiova, Farul se zbat in mediocritate.
  O tara in care nu exista destule centre de tineret si de formare a jucatorilor(aici valabil in orice sport), unde spaga primeaza, unde nu exista modele si nu exista disciplina. Unde daca un jucator ajunge undeva pe afara nu are mentalitate de invingator si ajunge sa i se aplice caracterizarea “nascut talent si mort speranta”
  Si astea nu depind de Daum – insa nu are baza de selectie. Sper din toata inima sa ne calificam la CM din Rusia, insa nu vad cum…
  Ah, stai linistit ca nici Mircea Lucescu nu cred ca ar reusi

  • nu are experienta si rezultate? asta are bundesliga castigata cand tu nu erai nascut probabil. Deci are si experienta si rezultate. antrenorii de bundesliga nu-s ca aia din anglia sau de pe la noi, sunt oameni foarte profesionisti si talentati, a, ca nu ies ei in lume asta e altceva dar ultima finala de ucl cu doua echipe din afara spaniei a fost borussia – bayern cu 2 antrenori germani.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.