web analytics
Diverse

Cine distruge Switch.eat? Patronul sau angajații?

Am fost sâmbătă seară, după două ore de tenis, să mâncăm un burger la Switch.eat. E unul dintre cele mai lăudate locuri pentru burgeri din București și nu mai fusesem. Experiența a fost foarte proastă și îmi pare rău pentru asta. Sigur, amplasarea e mișto, fengșuiu’ e tare, însă esențialul e la pământ.

Nu m-am complicat și am cerut un burger clasic cu french fries. Au fost, de fapt, patru comenzi la fel la masa noastră. Fiecare dintre noi a primit un burger prost. Și nu prost pentru un restaurant care și-a făcut un nume în așa ceva, prost chiar și în comparație cu unele fast-food-uri. În primul rând, chifla. Este uriașă, mult prea mare în raport cu restul ingredientelor. Partea de jos e groasă, partea de sus la fel. În plus, era tare, aproape crocantă și nu pentru că a fost pusă pe grill. Era veche! Carnea? Am cerut burgerii făcuți mediu, au venit well done. Fără un gust special, o bucată tasată, înghesuită de carne uscată. Cumplit! Mă gândesc că la Switch.eat nu se știe că raportul carne – grăsime trebuie să fie cam 80%-20%. Acolo a fost doar carne, am mâncat carne pârlită în formă de burger. Cartofii au fost unsuroși, aproape reci și cu gust de ulei. Totul a fost acompaniat cu o limonadă acră la care nu mi-au adus nici zahăr, nici miere. Un borcănel de 200 ml de apă cu lămâie și foarte multă gheață la 12 lei. Bun!

burger switch.eat prost

Dacă vă respectați, nu mergeți la Switch.eat!

Cine e de vină pentru asta în afară de noi, că am dat și bacșiș la o notă de 140 de lei pentru o mâncare proastă? Patronul sau angajații? Serios, mi se pare uluitor ca tu, local de burgeri, să scoți din bucătărie asemenea preparate submediocre. E ca și cum m-aș duce la vulcanizare și n-ar reuși ăia să îmi schimbe roțile. Cum? Doar în asta ești specializat, se presupune. Ospătarul ăla cum acceptă să ia din bucătărie un burger a cărui chiflă e evident veche? Îl obligă patronul sau nu îi pasă?

Le citisem review-uri pe Facebook înainte să merg și am văzut și acolo o tonă de nemulțumiri legate de calitatea mâncării. Credeam că sunt oamenii prea pretențioși, nu puteam concepe un local de burgeri care să nu știe cum să facă un burger mediu. Well… Eu nu mai calc pe acolo și vă sfătuiesc să îi evitați!

11 comentarii

  • Cand mai ajungi in Constanta,iti recomand,daca-ti va fi pofta de un burger … Papa Riccardo ,e situat in centrul vechi al Constantei,in piata Ovidiu !

  • Ma, nu sunt si pe la noi localuri unde servesc chelnerite in sanii goi si in chiloti? Sa vezi atunci cat de bine aluneca burger-ul pe gat si nici cartofii nu mai sunt asa unsurosi. Parca pe la americani ziceau ca e asa ceva si o berarie prin Australia.

  • Sa fii tu cel mai ghinionist ever?!
    Mie mi s-au parut foarte ok.
    Si servirea si angajatii si atmosfera.
    Plus ca din poza ta, eu vad un burger corect.
    Plus ca… de ce ai vrea atata grasime?!
    Poate ai tu un “beef” personal cu cineva de acolo, fara aportul necesar de grasime.

    • Dacă sunt ghinionist, nu sunt eu singurul. Pagina lor de facebook e plină de reclamații. Altfel, servirea și atmosfera au fost foarte mișto, n-am comentat.

      N-aș vrea atâta grăsime, eu mă refeream la faptul că înainte să fie pusă pe grill, carnea pentru burger trebuie să aibă minimum 20% grăsime. Grăsimea este cea care dă gustul cărnii, grăsimea face carnea suculentă. În produsul finit, în chifteaua din burger, nu o mai simți, e topită, deci nu deranjează.

      Deranjează în schimb ultima ta presupunere, româneasca asta cu beef-ul personal. Când nu ne convine ceva ne ducem în zona asta, discredităm clientul. N-am niciun beef, habar nu am cine deține Switch.eat, cine îl administrează. Mă deranjează, în schimb, atunci când acceptăm servicii/produse proaste fără să comentăm. 🙂

      • Presupunerea mea vine din titlul tau.
        De ce nu “patronul, angajatii, furnizorii, clientii sau universul”?!
        Poti oricand sa te reorientezi spre concurenta lor, ii gasesti pe toti pe lista localurilor sanctionate de anpc pentru nereguli grave cu materia prima.
        Cu siguranta vei gasi procentajul corect de grasime, care, apropo, e folosita in general pentru a masca “alte arome”.
        Personal prefer oricand o chiftea din carne proaspata in detrimentul uneia mustind in grasime.
        E normal sa iti expui experienta neplacuta, dar nu te poti transforma in Anthony Bourdain sa recomanzi evitarea unui dintre cele mai bune localuri de burger doar pentru ca nu ti-a placut tie, pentru ca din textul tau inteleg ca treci prin drama mancatorului de mici care a descoperit burgerul, dar nu l-a inteles.
        Probabil iti place si shaworma cu de toate.

        • Intelegi complet gresit, repet, inversunarea asta a ta impotriva clientului e amuzanta.

          Dintre noi doi am curaj sa pariez ca eu sunt specialistul “pe burgeri” din moment ce pe tine te mira faptul ca trebuie sa existe grasime in carne.

          Recomand evitarea lui pentru ca nu mi-a placut, da. Asa functioneaza lucrurile. Vezi si la restul celor care au o problema cu mancarea lor, sunt usor de identificat pe facebook.

          Din nou, vad ca termini cu presupuneri deranjante. Ma faci sa cred ca beef-ul de care ma acuzai e, de fapt, cascaval. 😉

          • Haha!
            Doar mozzarela, in burgerul italian.
            My personal fav.
            Cu fresh de grefa.

            Ce imi place ca trebuie sa respectam doar parerile autorului, nu si ale cititorului.
            Astept cu interes un articol despre ceva ce iti si place. Un cocosatu’, gil sau, ma rog, mi&mu, ca par mai pe filmul tau.

          • Ti-am respectat parerea pana ai inceput cu insinuarile romanesti. Imi place burgerul Hangover de la Modelier.

            Ti-l recomand, o sa vezi care e rolul grasimii in carne. Asta ca poate ajungi la Vegas si-l certi pe Gordon Ramsay ca nu-ti da carne macra la Burgr.

    • Cabrale, pai dacă ăla din poză ție ți se pare “un Burger corect”, încep să mă îndoiesc c-ai avea o părere avizată.

      Citind schimbul vostru de opinii, mai repede as zice ca cineva e aMIC cu patronul și nu că altcineva are un “beef” cu el, if you see my point. (wink)

Leave a Reply to burger X

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.